פטור ממילואים לדתיות

לקבלת ייעוץ משפטי השאירו פרטים עכשיו!

נערות שכבר הצהירו טרם הגיוס לשירות החובה על היותן דתיות וכבר קיבלו פטור, לא יגוייסו למילואים. יוצאות דופן הן נשים שביצעו שירות סדיר מלא ובעלות חוגר מילואים, המעוניינות לקבל כעת פטור משירות מילואים. אך לא תמיד תצטרך החיילת להגיש בקשה לפטור, משום שפטורים אחרים עומדים לרשותה וברוב המקרים ניתן יהיה להסתפק בהם. 

ראשית, חוק גיוס המילואים קובע כי נשים ישרתו במילואים עד גיל 38, כאשר לאחריו יינתן להן פטור מחמת גיל באופן אוטומטי. צה"ל חדל מלזמן נשים כבר סביב גיל 34, בעוד שנשים המשרתות בתפקידים עורפיים או כתומכות לחימה סביר שיזומנו מעט מאוד בכל מקרה. סוגיה נפוצה סביב הגיוס הנשי למילואים, היא פטור מחמת צמצום כוחות מילואים לפיו גם נשים שלא זוכות לפטור עד לגיל 38, ימצאו את עצמן בפטור מלא ממילואים כבר לפני כן, בשל היערכות מחודשת של כוח האדם, סגירת יחידה או בשל כוח אדם עודף באותה היחידה.

בנוסף, לנשים קיים פטור מלא משירות מילואים מחמת נישואין, הריון ואימהות. כל אישה המצויה באחד התנאים הללו, תוכל לקבל פטור באופן אוטומטי, ללא קשר לדתה ואמונתה. 

 

מתי יש להגיש את הצהרת הדתיות?

צה"ל קובע מועדים מדויקים להגשת התצהיר, כאשר כל חריגה מהם תדחה על הסף את הבקשה לפטור, עם סכנה שלא יתקבלו בקשות נוספות על כך בעתיד. חיילות מילואים יוכלו להגיש את התצהיר עד 30 ימים מיום קבלת ההודעה האישית על ההתייצבות, או עד 30 ימים מיום מועד ההתייצבות כפי שמופיע בצו הגיוס.

למרות זאת, מוטב שלא להמתין למועד אלא להקדים ולפעול כבר קודם לכן.

התהליך מול וועדת הפטור והבדיקה הצה"לית

במקרים רבים מאוד לא יינתן פטור אוטומטי והמבקשים יזומנו לראיון דת. בראיון זה ייחקרו החיילים לגבי הדת ויצטרכו לענות נכונה על השאלות הנשאלות. אם יימסרו בשלב זה תשובות שגויות או בלתי מדויקות, הבקשה לפטור עלולה להידחות. על כן חשוב לפעול מול עורך הדין הצבאי על מנת לקבל הכנה מלאה לראיון, כולל סימולציה לגבי שאלות אפשריות והסבר על מהלך הריאיון. ההכנה תקל על מבקשי הפטור ותגרום להם להבין מה צפוי להם על מנת להשיג אותו.

חשוב מאוד לדעת! צה"ל בודק היטב את הרשתות החברתיות של מבקשי הפטור מטעמי דת. אם ברשתות החברתיות לא יופיעו חיים שמשקפים אורח חיים דתי, הבקשה לפטור תידחה.

ודבר חשוב נוסף – על פי שיקולי הצבא, פטור שניתן יכול גם להילקח. המשמעות היא, שגם בדיעבד אם יתגלה כי חיילים שהצהירו על עצמם כדתיים במטרה לקבל את הפטור אך אינם מקיימים בפועל אורח חיים דתי, יוכלו לקבל הודעה על ביטול הפטור והם יזומנו מחדש לשירות מילואים. יש לזכור שקבלת פטור על בסיס מניעים שקריים נחשב לעבירה פלילית, משום שמעורב בו תצהיר משפטי שקרי ועדות שקר בפני שופט או דיין. בעלי פטור שיתפסו בכך יאלצו להישפט בבית דין צבאי וצפוי להם מאסר.

עם זאת, החוק קובע כי ניתן לקחת מחיילים את הפטור שלהם רק תוך 24 חודשים מיום נתינת הפטור, או המועד האחרון שבהם ניתן לקרוא להם לשירות פעיל.

 

מעוניינים בפטור מטעמי דת? אל תיגשו לתהליך הזה לבד!

משרד עורכי הדין מירי יעקב גביש הינו משרד מנוסה וותיק המטפל בדיני צבא, לרבות עבירות עריקות, נפקדות, סמים, עבירות תעבורה ברכבים צבאיים, נשק, חקירות מצ"ח, עמידה בפני בית הדין הצבאי וכן סוגיית הפטור לחיילים בסדיר ובמילואים:

פטור מטעמי דת או מצפון, פטור מטעמי בריאות, הורדה או העלאת פרופיל, ערעור על החלטות בנושא מתן הפטור, עמידה בפני וועדת הפטור ועוד. עורכת הדין מירי יעקב גביש הינה יוצאת הפרקליטות הצבאית ומכירה היטב את המערכת הצבאית, כלליה וחוקיה הסבוכים.

בזכות הניסיון, ההצלחות, הטיפול הרגיש וההקשבה לצורכי החייל/ת, מצליח המשרד לספק ייצוג, ליווי וסיוע מקיף לחיילים בכלל התחומים ויוכל לעזור גם לכם בהוכחת אורח חייכם הדתי מול וועדת הפטור, להכין למענכם את התצהיר המשפטי וללוות אתכם מהצעד הראשון ועד לקבלת הפטור.

פטור ממילואים לדתיות
פטור ממילואים לדתיות
"הדברים הנ"ל אינם מהווים יעוץ משפטי ולא ניתן להסתמך עליהם. כל מקרה ייבחן לגופו"
לשיתוף המאמר:
Google ג גוגל
4.8
מבוסס על 99 ביקורות
×
js_loader
cropped-מירי-גביש-תמונת-פרופיל-מוקטן.jpg
עו"ד מירי יעקב גביש
מחובר/ת
למעבר מהיר לשיחת ווטאסאפ
עם מירי >>